mandag den 20. januar 2014

Green Day - Dookie

Albummet Dookie er blandt 1990'ernes skelsættende albums. Det er en klar hyldest til, ja og ikke mindst en genoplivning, af punk musikken fra slutningen af 1970'erne. Dookie hjælper med at feje det dominerende post-grunge mørke væk, og placerer musikken i centrum, hvor der kan tåle at blive spillet på alle tider af døgnet. Med tiden er musikken på dette album kun blevet bedre og er blevet en milepæl for den nye generation af punk pop, der forefindes i dette nye årtusinde.

Dette er rock trioen Green Days tredje album, hvilket blev deres gennembrud rund omkring i verden.


Albumet præsenterer sange der er fængende, ligefremme og til tider sjove. Hvor musikken fremføres i en ungdomlig psykiatrisk stil, lettere krydret med en smittende snottet attitude, hvor de undgår kunstneriske præstationer fra post-grunge scenen. Sangene repræsenterer en lettere overvejene dybde der kunne stamme fra et langt mere professionelt band.



Uafhængigt af mange forskellige beskyldninger, lykkedes det Green Day at sælge over 20 millioner eksemplarer (ifølge wikipedia) af dette album, et album der bærer en titel der er slang for fæces. De ligefrem banede vejen for en række andre punk bands der fulgte i deres kølvand. Den primære årsag, til den kommercielle succes Dookie fik er sandsynligvis på grund af den musikalske kvalitet.



"Longview" er en ung ode til kedsomheden, denne ligger fundamentet til mange senere grupper såsom: Blink-182 og Sum 41.

Det basisten Mike Dirnt husker om bas riffet i Longview er:
"Jeg var på et total højt syretrip. Jeg lå op ad væggen med min bas liggende i mit skød. Det kom bare til mig. Jeg sagde 'Billie, tjek lige det her, er det ikke det sygeste du nogensinde har hørt?' Senere, tog det mig lang tid at spille det igen, det gav total god mening, da jeg var på stoffer."  



"Basket Case" med sin klassiske åbning "Do you have time. To listen to me whine" er en power pop hymne med mandlige neuroser.



"When I Come Around" er tæt nok på et standard kærlighedsnummer, at det fæstnede gruppen solidt på de forskellige mainstream pop radiostationer. Disse numre og flere fra albummet er drevet af rene pop melodier med et anstrøg af et amfetamin jag af guitar og trommer.  

Dookie er et album der præsenterer 1990'erne. Hvilket hjalp til at give en musikalsk drejning bort fra den dominerende rock musik af Nirvana-inspirerede post-grunge grupper, og det lagde fundamentet til den sejrsgang punk pop har gået. Dette album tilhører enhver top 10 eller top 20 over albums fra dette årti.

Andre interessante links: Musik Med Den Fede Bas 

Link til Greendays hjemmside, klik her.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anbefalinger

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...