fredag den 24. august 2018

Varmbefalinger (34/2018)



Den fra filmen
Hans Zimmer, Johnny Marr - The Dark Knight Triology Medley (2017)

Hans Zimmer er verdens  mest succesfulde filmkomponist. Denne koncert gengiver han sammen med Johnny Mar, der er blandt de dygtigste guitarister, en fremføring af hvordan filmmusik kan fremføres som ren underholdning.  

Godt tre minutter inde i stykket, kommer der en ti sekunders periode, hvor dine basser for alvor kan vise hvad de duer til. Er der alt for meget bulder så er dine højtalere nok ikke placeret rigtigt i rummet, er der næsten ingen eller ingen lyd er der god mulighed for forbedring i dit anlægssetup.

Lyt her: [Tidal MQA][Spotify][Youtube]


Den fede forrygende blues folky country musik
Chris Jones - Long After Your're Gone (2003)

For fans der af høj kvalitets guitarmusik, har Chris Jones en nær kult status.
Optegelsen er fra et liveshow, der med sjæl og vellyd vil få dine højtalere eller ørebøffer til at spille det bedste de kan. Bemærk dog, der på dette nummer er langt mere til ørerne end ved blot én lytning, alt kan høres, hver en tvist og greb på guitar, hvert et åndedræt, hver en pause... Des bedre anlæg der afpilles på, des mere giver dette nummer fra sig.

Dette er et album audiophile personer elsker at spille på deres anlæg, hvilket også er årsagen til at et af albummets numre ofte er at finde på de fleste audiophile eller hifi demo spillelister.

Lyt her: [Tidal][Spotify][Youtube]


Den fede cover
Hanne Boel - After midnight (2014)

Hanne Boel har altid leveret varen og er en god soul sanger, dette er et album der indeholder dele af hendes amerikanske soul katalog, der ikke har været udgivet før. Nummeret er blevet konverteret fra et to et halvt minut til godt det dobbelte. Lyt og nyd.

Nummeret er skrevet af J.J.Cole og kan findes i flere cover versioner med blandt andre Eric Clapton, Phish eller Allan Vegenfeldt (nok mest kendt som forsangeren til The Sandmen).

Lyt her: [Tidal][Spotify][Youtube]



Den til ørebøfferne
Talk Talk - The Rainbow (1988/1996)

Grundet bandets succes med deres forrige album "The Colour of Spring" fik Talk Talk frie hænder og budget til at kreere "Spririt of Eden". De optog spontant og ville aldrig kunne gengive den spontanitet til en koncert, hvilket bestemt ikke faldt i god jord hos pladeselskabet.

Egentligt hører numrene "The Rainbow", "Eden" og "Desire" sammen som et nummer, hvilket er årsagen til der er indlagt en pause  på nummeret "Inheritance".

Nummeret er pirrende, dystert og er fyldt med nerve. Selv støjen på optagelsen er en del af den atmosfære der skaber et musikalsk lydunivers, lad lyden flyde ind i dine øregange og fordyb dig.
  
Lyt her: [Tidal][Spotify][Youtube]


Den der rykker til enhver fest
Semisonic - Closing Time (1998)

Produceren Steve Lillywhite, der slet ikke har noget med udgivelsen at gøre, er skyld i at bandet overhovedet fik en chance. Steve der var på vej til et møde, hørte nummeret "Closing Time"blive spillet fra et kontor, stak hovedet indenfor for at kommentere på nummerets hitpotentiale. Steves bemærkning om at nummeret var et hit, gav det allerede afviste band chancen.

Læs mere om hvordan nummeret blev til på Mix.
Lyt her: [Tidal][Spotify][Youtube]


Den med guitar
Dire Straits - You And Your Friend (1991)

Der findes en gruppe af kunstnere, som alle betragter som audiophilt materiale, her i blandt er Dire Straits. Alt hvad Dire Straits har udgivet er sonisk perfekt og har et kæmpe dynamik område.
Det der er den eneste diskussion, når det kommer til Dire Straits, er mere hvilket medie der afspilles fra, end hvilket album.

Selve nummeret har en erotisk undertone, dog ser jeg mere "You and Your Friend" som en person der kommer forbi med deres guitar, til en gang musik jamming, altså den kærlighed der kan opstå mellem dem, og hinandens instrumenter. Mange guitarister giver deres instrument navn, f.eks. B.B.King med Lucille eller George Harrison med Lucy.

Læs mere om de 14 mest kendte guitarers navne og historier på Guitar Muse.)

Lyt her: [Tidal][Spotify][Youtube]

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anbefalinger

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...