fredag den 27. juli 2018

Varmebefalinger (30/2018)





Den fra HiFi messen
Hugh Masekela - Stimela (1994)

Hvis du går til en HiFi messe, er der gode chancer for at du vil høre netop en rootin og en tootin og en WOO WOO-ing, fra mange demolokaler.

Hvorfor denne audiophile entusiasme? Det er enkelt: lyden på denne live optagelse er ekstraordinær god, og du hører Hugh Masekela's bitre fortælling om livet for kulminearbejdere, den indeholder alt om racistisk undertrykkelse og frelse.

Forresten vidste du, at det var Hugh, der spillede trompet på The Byrds "So You Want to Be a Rock and Roll Star" fra 1967? Yup, det var ham.

Lyt her: [Tidal] [Spotify] [Youtube]


Den på fransk   
Ibrahim Maalouf - Red and Black Light (Live) (2016)

Ibrahim Maalouf er født i Beirut i 1980 og er for tiden den mest populære instrumentalist på den franske musikscene med sin gruppe, der har haft international anerkendelse i næsten 10 år.

Da han var bare 20 år, vandt Ibrahim flere store internationale klassiske musikkonkurrencer og begyndte en karriere som en klassisk musiker. I begyndelsen af '00'erne blev han også en førende kunstner på pop-, jazz- og verdensmusikscenen. Sting, Salif Keita, Amadou og Mariam, Tryo, Matthieu Chédid og mange andre kunstnere fra forskellige musikalske genrer har bedt ham om at optræde sammen med dem.

Lyt her: [Tidal] [Spotify] [Youtube]


Den om en stærk oplevelse
Heather Nova - Valley of Sound (1998)

Dette, hendes sjette album blev udgivet i 1998. Lyden er varm, farverig og omhyggeligt udformet; opsætningen, rytmer har en delikat balance. Som altid er teksterne dybe og bevægende.

Selve "Valley of Sound" blev skrevet efter Heather Nova havde set et Jeff Buckley show, fremvist via en projektor i  Noe Valley Ministry, en kirkebygning, hvor Jeff Buckley havde holdt en koncert. Selve showet rørte Heather til tårer. 

Lyt her: [Tidal] [Spotify] [Youtube]


Den audiophile klassiker
Nils Lofgren - Keith Don't Go (live) (1998)

Den Keith der ikke må gå er selveste Keith Richards, en af grundlæggerne af bandet The Rolling Stones. Handler om da Keith blev anholdt for at have Heroin på dig i Toronto i slutningen af 70'erne. Nils frygter at miste sin helt, da Keith skule i fængsel.

Denne audiophile klassisker, skulle have en blandt publikum der har en mobiltelefon der ringer omkring to minutter inde, kan du høre den?

Lyt her: [Tidal] [Spotify] [Youtube]


Den fede cover
Scott Bradlee's Postmoder Jukebox - All About The Bass (2015)

Dette band tager kendt popmusik og gengiver det som en blanding af Swing og Motown. Det lyder fantastisk og giver den gode gamle glød af musik et nyt pust i nye klæder.

Scott Bradlee's Postmoder Jukebox består i dag af mere en 50 medlemmer, der har udgivet mere en 200 videoer af deres fortolkning af popmusik. Kik her for mere information. 

Lyt her: [Tidal] [Spotify] [Youtube]



Den klassiske
Max Richter - Winter 1 (2014) 

Dette stykker er komponeret af Vivaldi, hans mest kendte værk, De Fire Årstider, som blev skrevet til Violin i 1723. Jeg fandt denne specielt arrangerede nummer fra Max Richter via intromelodien i Netflix's Chef's Table.

Lyt her: [Tidal] [Spotify] [Youtube]








Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anbefalinger

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...