fredag den 6. juli 2018

6 Sommerklare Varmbefalinger (27/2018)


Den religiøse
Shirley Caesar - Stand Still (1993)
Vi starter med et gospel punch leveret fra Shirley med hendes egen gospel fortolkning. Shirley synger i duet med John P. Kee der ligesom dette album, har viet sit liv som gospelsanger og er pastor i New Life Fellowship kirken i Charlotte, North Carolina. Gospelmusikken oprandt i midten af 1800-tallet blandt sorte slaver i Amerika, der sang om håb og frihed under det hårde arbejde i bomuldsmarker og -plantager. Slaverne fandt inspiration og trøst i det bibelske billedsprog, og langsomt fandt den også sin vej ind i den kristne kirke.  Bliv ikke skræmt af det religiøse indhold i nummeret, optagelsen er af audiophil karakter og kan bestemt spilles højt.

Lyt her: [Tidal][Spotify][Youtube]



Den elektroniske
Infected Mushroom -  Zoan Zound (2015)
Når man nu alligevel har skruet anlægget op til hvor alt står og sveder, kan vi springe direkte videre til et elektronisk stykke, leveret direkte fra ingen ringere end den israelske gruppe ... Infected Mushroom. Infected Mushroom har mestret en selvudvikling, så ypperlig, at de har forladt andre konkurrerende bands i samme PscyTrance Genre tilbage i støvet. Infected Mushroom moderniserer konstant sig selv med at finde nye måder at blande aspekter af forskellige genrer så som rap og rock ind i dets angreb af synthesizer og dybe bas slag. Selv det at finde, hvilket der er det bedste Infected Mushroom nummer er ikke let, duoen har et stort katalog og alt er super gennemarbejdet.


Lyt her: [Tidal][Spotify][Youtube]



Den fede coverversion
Club For Five - Brothers In Arms (2009)
Dire Straits gamle hit fra 1985, er her blevet gennemarbejdet af finske Club For Five, i noget der minder om en elektronisk acapella version. Nummeret kan findes på mange audiophile spillelister, netop fordi stemmerne er så klare og den bagvedligende elektroniske rytme giver en super spændende atmosfære.


Lyt her: [Tidal][Spotify][Youtube]



Den til arbejdet
Jóhann Jóhannsson - First Encounter (2016)
Ofte anvender jeg filmmusik i mine hørebøffer på arbejdet. Netop fordi temaet igennem et album ikke varierer det store og da der typisk ikke er meget sang involveret i musikken. Musikken fra Arrivel og specielt nummeret First Encounter er så spændingsfyldt, at jeg første gang blev nødsaget til at tage bøfferne af, spændingen blev for intens. Musikken stammer fra filmen Arrival der er en amerikansk science fiction-film fra 2016. Selve soundtracket til filmen består egentligt hovedsagligt af stemmer, ikke ord, blot stemmer der er bearbejdet. 



Lyt her: [Tidal][Spotify][Youtube]



Den med guitar
The Surrealist - Origami (2017)
Nummeret som navnet angiver, er et stykke der ved gentagne lytninger vil folde sig ud, som det multi genret nummer det i virkeligheden er. Bandet stammer fra Boston og deres musik er en sammensmeltning af genrer lige fra simplificeret metal til ambient musik, hvilket inden for instrumentalt musik, betegnes af bandet selv, som en ny genre.


Lyt her: [Tidal][Spotify][Youtube]



Den jazzede
Alfa Mist - Keep On  (2018)
Alfa Mist startede som så mange andre musikinteresserede teenagere med at dyrke Hip Hop'en, der som en stor del indeholder sampling fra andet musik. Alfa Mist søgte efter samplings muligheder igennem et hav af af forskellige genrer, hvor han så blev hængende i Jazzen, og tog denne til sig. Inden Alfa startede på universitetet havde han lært sig selv at spille piano, hvilket han i den grad stadig er det instrument han udtrykker sig via. Alfa Mist bruger sin mørke personlighed og indtrykkende fra det "dystre" London til at forme sin musik. Musikken er derfor sjælden munter og lys, men mere dunkel og dyster.


Lyt her: [Tidal][Spotify][Youtube]



Lyt til hele spillelisten, med alle Varmbefalinger i 2018 her


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anbefalinger

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...