fredag den 29. juni 2018

6 Fede Varmbefalinger (26/2018)



Nu er sæson 2 af (Marvels) Luke Cage kommet på Netflix. Jeg fik set første sæson i uhørt høj hastighed. Det var ikke kun selve historien om Luke Cage der fangede min interesse, men lige så meget alle de musikalske live shows med kunstnere der optrådte på Harlems Paradise og derved pustede ekstra energi ind i serien.

Selve natklubben "Harlems Paradise" findes ikke i virkeligheden, dog refererer klubben til en virkelig natklub der hed Smalls Paradise, der blev dannet i 1925 af Ed Smalls, den eneste natklub ejet af en afroamerikaner.

En hutig sjov musik detalje ved serien er, at alle afsnit er navngivet efter sangtitler fra Gang Starr.


Den fra Luke Cage
Rapheal Saadiq - Good Man (2011)
Rapheal Saadiq startede sin musikalske karriere i trioen Tony! Toni! Toné!, hvor han gik solo efter bandet gik i opløsning i 1993. Musikalsk er genren som Rapheal Saadiq bevæger sig rundt i en god blanding af R & B og Motown, underordnet hvilken plade man griber fat i, er den flot gennemarbejdet.

Lyt på: [Tidal] [Spotify] [Youtube]


Den fra Luke Cage
Faith Evans - Mesmorize (2005)
Faith Evans startede for alvor hendes karriere i Bad Boys Records i ´90'erne. Her arbejdede hun tæt sammen med kunstnerne Mary J. Blige og Usher. Faith Evans arbejdede tæt sammen med Notorious B.I.G. som hun giftede sig med i 1994, hvilket var et turbulent ægteskab. I 2017 udgav hun albummet The King and I, en duet med hende og hendes mand, B.I.G., der blev skudt i 1997.

Lyt på: [Tidal] [Spotify] [Youtube]


Den fra Luke Cage
Charles Bradley - Changes (2016)
Charles Bradley er en levende legende. Den 67-år gamle soul sanger har båret faklen efter James Brown. Charles Bradley lyttede til James Brown på Apollo teateret i 1962, fra den dag var hans skæbne lagt. Charles liv har ikke været nemt, det har bestået af hårdt arbejde, været hjemløs, været nær dødsoplevelse og har lidt et stort tab af venner og familie. Det der fik ham til at overleve var musikken, han optrådte under synonymet "Black Velvet" hvor han gengav den som James Brown, indtil han blev opdaget af Daptone Records Gabriel Roth i 00'erne.

Lyt på: [Tidal] [Spotify] [Youtube]


Den fra Luke Cage
Jidenna -  Long Live the Chief (2016)
Du kender muligvis allerede Jidenna sanger/rapper til nummeret “Classic Man”, der i 2015 fik dobbelt platin. "Long live the chief" udkom som single i 2016, der er en del af albumet "The Chief" der udkom i 2017. Dette er et velproduceret og velopført album. På "The Chief" anvendes der musikinstrumenter på en måde, som de fleste rap albums ikke gør. Albumets musikalitet gør det muligt for Jidenna at rappe og synge, hvilket han gør det super godt.

Lyt på: [Tidal] [Spotify] [Youtube]


Den fra Luke Cage
The Delfonics - Stop and Look (And You Have Found Love) (2013)
Det er utroligt at Delfonics stadig findes og stadig kan lave så god musik som de gør. Disse soul ikoner fra '60'erne er blevet covered af mange sange så som Prince med "La La Means I Love You".
Albumet "Adrian Younge Presensts the Delfonics" blev dannet af den selv samme Adrian Young der er musik supervisor til Luke Cage.

Lyt på: [Tidal] [Spotify] [Youtube]


Den fra Luke Cage
Sharon Jones and the Dap-Kings - 100 Days, 100 Nights (2007)
Sharon Jones er også noget af en superhelt. Alt imens hun kæmpede med kræften samt den den hårde kemoterapi har hun holdt fanen højt, hvor hun stadig optrådte og optog musik. Syntes det var fedt de hyllede en ægte helt, i en serie med en fiktiv helt.

Lyt på: [Tidal] [Spotify] [Youtube]

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anbefalinger

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...