fredag den 22. juni 2018

5 Hurtige varmbefalinger (25/2018)



Den kendte
Madonna - Frozen (1998)
Den første single fra Madonnas ottende studiealbum var Frozen. Den viste en ny stil, hvor techno ved hjælp fra William Orbit blev nænsomt mixet ind i et popmiljø. Dette er det første album, hvor teksterne har fået mere dybde, samtidigt har hendes sangundervisning fra Elvita rollen båret frugt.  Dette nummer genfandt jeg for få dage siden på min datters spilleliste, hun er stor fan af elektronisk musik og dette var blot et af de numre jeg blev genforenet med. Hele albumet er et herligt miks af ambient techno med fyldig bass.

Link til [Tidal][Spotify][Youtube]


Den klassiske
Mozart - Cosi fan tutte - Il core vi dono (1790)
Stykket på dansk kunne hedde noget i retningen af "Således Gør Alle Kvinder". To venner, Ferrando og Guglielmo, indgår et vædemål med Don Alfonso der påstår der ikke findes nogen loyale kvinder. De beslutter sig derfor på at fosøge at forføre hinandens forlovede (de fortæller dem de skal i krig, og vender straks tilbage i forklædning). Pigerne, Dorabella og Fiodiligi, lader sig forføre og underskriver ægteskabskontrakter med deres nye bejlere. Til slut afslører vennerne deres sande identitet, alt bliver tilgivet, hvilket skal henlede på at man skal kunne acceptere både medgang og modgang i livet.

Dette er en lille opera perle, hen mod slutningen af anden akt, hvor Guglielmo og Dorabella synger i duet.

Link til [Tidal][Spotify][Youtube]

Den audiophile
Holly Cole - Temptation (1995)
Holly Coles Temptation er et album der blev udgivet i 1995, hvilket er hendes musikalske hyldest til Tom Waits. Denne optagelse lyder utrolig spontan - mange af skæringerne er optaget i første forsøg.

Optagelserne er gået mere eller mindre råt gennem produktionen, hvilket øger den spontane og ægte fornemmelse af musikken. Dette album lyder super godt, delvis på grund af den minimalistiske tilgang til optagelsen. Der er masser af plads og luft omkring hver af musikkerne, og igennem nummeret her høres Holly Coles hund der piver, pruster og gør motiverende, du kan høre hunden igennem hele nummeret. Dette album er en audiofil klassiker, lyt til den og du vil høre hvorfor.

Link til [Tidal][Spotify][Youtube]

Den til grilaftenen
Supertramp - Bloody Well Right (1974)
Supertramps tredje album, var det album der gav dem det gennembrud de havde længtes efter. De havde endelig fundet deres lyd, en letter Pink Floyd blandet med kryderier som Steely Dan. Nummeret starter med en elektrisk piano solo, hvor de andre instrumenter langsomt kommer til omkring de 50 sekunder inde. I tredje vers kommer der en saxophone ind i baggrunden der afslutter hvor den langsomt bliver svagere.

Link til [Tidal][Spotify][Youtube]

Den nominerede
Sturgill Simpson - In Bloom (2016)
Jeg kendte ikke Sturgill før jeg faldt over "A Sailors Guide to Earth" der var blandt de første albums i Master udgaver i Tidal. Albumet blev i 2017 nomineret til Årets Grammy album. Sturgill Simpson laver musik der tilhører country genren. Albumet har en stor og fyldig lyd. Kan huske jeg blev overasket, var overbevist om jeg nu skulle lytte til rock eller ligefrem heavy metal. Albumet er skrevet som et brev til hans første barn, der blev født i 2014. Nummeret In Bloom er langsom, hvor der først og fremmest er en stille cello med trommer, der danner baggrund til Sturgils stemme. Dette indtil nummeret efter et lille minuts tid, får sin fulde krop med violin, trompeter, synthesizer og kulde gysninger.

Link til [Tidal][Spotify][Youtube]

Den lille bonus
Chuck Ragan - The Boat (2007)
Jeg blev inspireret af coveret til "A Sailors Guide to Earth", til at genfinde et nummer fra Feast or Famine der hedder The Boat. Nummeret er den der kickstarter albumet, musikken er en rå folk genre med en kantet tilgang. Albumet er en fryd at lytte til, der med sin kraft laver et home run på alle numre. Hvis du der i mod ikke bryder dig om det første nummer på lbumet er den ikke noget for dig.

Link til [Tidal][Spotify][Youtube]




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anbefalinger

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...