onsdag den 16. november 2016

En elefant kom marcherende

I Kina, Indien og Afrika er elefanten et udtryk for magt, værdighed, intelligens og fred. Generelt er elefanter et udtryk for held, derfor må musik der har elefanter på deres front være godt.


Billedet herover er lånt fra www.MusicForElephants.com

Noget af det jeg holder meget af er netop elefanter og musik, derfor er det en fryd, at jeg kan kombinere netop de to elementer i dette indlæg.





The Allman Brothers Band - Hittin' the Note (2003)
Et fantastisk bluesrock album, fik en flot modtagelse, dog uden det blev spillet rigtigt på radioerne. Må dog erkende den eneste grund til albummet fandt vej til min samling var elefanterne, om det så er elefanterne eller den fede bluesrock, er dette et album der stadig holder, selv den dag i dag.

Du burde lytte til: "Desdemona", den indeholder blues, rock'n'roll og i passagen findes der overtoner af jazz. "Old Before My Time", indleder med en akustisk guitar der sender en ind i en fortælling om, at man skal leve livet mens man kan. "Heart of Stone", er en fantastisk coverversion af et nummer The Rolling Stones udgav tilbage i 1964 og til sidst "Instrumental Illness", der vandt grammy prisen to år i træk som bedste instrumental rock i 2003 og 2004, her viser Allman Brothers deres guitar færdigheder.

Lyt her: [Spotify][Tidal]





MisterWives - Our Own House (2014)
God pop musik i samme boldgade som Lorde, Of Monsters And Men, The 1975 og The Lumineers. Der skabes en fantastisk stemning, med omkvæd der hurtig giver én en trang til at synge højt sammen med Mandy Lee. Du kan også blot vælge at nyde de spændende drejninger, hvert nummer indeholder.

Du burde lytte til: "Our Own House", en flot og stemningsfyldt indledning til albummet. Der ud over er numrende "Reflections" og "Coffins" også værdige et lyt eller to.

Lyt her: [Spotify][Tidal]





Amy Millan - Masters of the Burial (2009)
Frontkvinden i grupperne Stars og Broken Social Scene har her udsendt sit andet solo-album. Albummet er fyldt med ønsker og varme sunget af en herlig pigeryst. Selve musikken flirter med country blandet med en let rock.

Albummet indeholder en flot cover version af Death Cab For Cutie's "I Will Follow You Into The Dark" og "Old Perfume" fra Sarah Harmer

Lyt her: [Spotify][Tidal]





A Weather - Cove (2008)
En lettere melankolsk stemning spreder sig straks fra første skæring, lidt som elefanten der sørgmodigt stirrer ud over havet. En akustisk guitar og en hviskende vokal giver en helt specielt sovekammer stemning over lydbilledet, noget i samme retning som bandet Iron and Wine.

Du burde lytte til "Shirley Road Shirley", "Hanging Towers of Baltimor" og "Pilot's Arrow".

Lyt her: [Spotify][Tidal]






The Band - Music From Big Pink (1968)
Bob Dylan skrev et af numrende og hjalp med to andre til dette album, hvilket gav albummet offentlighedens opmærksomhed. Det var meningen, at Bob Dylan ligeledes skulle have sunget med, men det var vigtigt for bandet at de fandt deres eget udtryk. Derfor er den eneste yderligere indflydelse fra Bob Dylan er at han malede selve cover billedet.

Selvfølgelig er klassikerne "The Weight", blandt andet gjort populær grundet filmen Easy Rider. "I Shall Be Released" og "This Wheel's On Fire" disse numre burde du lytte til, hvis du ikke allerede kender dem. Kender du dem, burde du egentligt blot lytte til hele albummet.

Lyt her: [Spotify][Tidal]





Lettuce - Crush (2015)
Crush et fantastisk funk album der gjorde sig så godt, at den scorede en topplacering på Billboards indenfor U.S. Jazz albums.

Du bør mindst lytte til:  "Sounds Like a Party", "He Made a Woman out of Me" og deres første single fra albummet, "Phyllis".

Lyt her: [Spotify][Tidal]





Bryan Adams - On A Day Like Today (1998)
Tilbage i 1998, 9 dage før Bryan Adams fyldte 39 år, blev hans 8'ende studie album sendt  på gaden.
Hvis du er stor tilhænger af 18 Til I Die, så vil du sikkert til at starte med blive skuffet, jeg selv mente albummet manglede kant. Af en eller anden årsag voksede albummet dog alligevel til, at blive noget der var på størrelsen med en elefant. Specielt voksede musikken, da jeg havde det med på en køretur en sen aften, perfekt musik til vejen.

Numre du burde lytte til er: "How Do Ya Feel Tonight", "C'mon C'mon C'mon", og "On a Day Like Today".

Lyt her: [Spotify][Tidal]





Herbie Hancock - Directstep (1979)
Det hurtigt voksende marked af audiofile i Japan var årsagen til at Herbie Hancock tog dertil for, at indspille en direkte-til-disk LP, hvilket blev en af de første cd'er udsendt. Årsagen til den direkte til disk processen skule optagelsen gerne være i hus i første forsøg. Så ud over opsætningen fra Headhunters var Webster Lewis med.  

Selv om det er albummets længste nummer, mener jeg det er det bedste, lyt til: "I Thought it Was You".

Lyt her: [Spotify][Tidal]






Boy and Bear - Harlequin Dream (2013)
Er du til folk rock som Fleet Foxes eller Mumford and Son så vil du nyde dette album. Boy and Bear har arbejdet på deres album hjemme i Sidney, således de kunne være tætte på familie og venner. Albummet er gennemarbejdet og gengiver et musikalsk miljø der lumrer lidt af lyden fra Fleetwood Mac eller noget i retningen fra Chris Reas lyd fra 70'erne.

Du burde lytte til "Southern Son", "Bridges" og "Back Down the Black".

Lyt her: [Spotify][Tidal]






Michael Jackson - Dangerous (1991)
Mark Ryden fik hele tre elefanter sneget ind på albummets forside. Kan du finde dem?

Dette ottende studiealbum fra Michael Jackson, får musikken mere kant, stærkt inspireret af søsteren Janet Jackson og hendes Rhythm Nation 1814.

Da albummet udkom, syntes jeg det var virkelig fedt at lytte til skæringen "Black or White", på et sygt højt niveau, således man fløj gennem rummet, når "faderen" hamrer på døren. 

Du burde lytte til: "Remember the Time", "Black or White" og "Give in to Me".

Lyt her: [Spotify][Tidal]



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anbefalinger

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...