tirsdag den 21. januar 2020

Varmbefalinger (4/2020)




Vidste du at kaffedrikkere har en formindsket risiko for gallesten? Dette mener man at have bevist og beskrivelsen heraf kan findes i "Journal of Internal Medicine", rapporten kan du tilgå via dette link: Coffee May Protect Against Gallstones



Gemt under: Vokal
The King's Singers - The Boxer (1993)

Lyt til denne fantastiske opførsel og optagelse af Paul Simons 'The Boxer' udført af The King's Singers. Du får allerede fra nummerets start en god fornemmelse af hver sangers placering.

Bandet "The King Singers" blev dannet i 1968 af 6 nyuddannede sangere fra Kings College, frem til i dag, har de beholdt samme opstilling på stemmerne, dog er sangerne gradvis blevet skiftet ud.

Paul Simon skrev nummeret, og den var med på albummet Bridge Over Troubled Water, der udkom i 1985. Nummeret handler om en mand der bærer de slag han har taget i livet, ikke som ar eller mærker, men stadig som åbne sår. Manden i sangen er tæt på at give op, men han er dog stadig en kæmper, og det med at give op findes ikke i hans natur. Nummeret har en trist anerkendelse, selvom han er på grænsen til at opgive, kan han ikke. Han vil fortsætte med at blive slået ud af livet.



Gemt under: Jazz
Arne Domnerus - Antiphone Blues (2002)

Optagelsen af saxofon og orgel giver en ekstraordinær atmosfærisk følelse, og selv med det mitch match af netop disse to enestående instrumenter, er det en udsøgt fornøjelse at lytte til. Denne gode indspilning kan sætte dine basser på hårdt arbejde fra orglet, samt hvor dit anlæg stadig skal håndtere den fine balance i forhold til saxofonen.

Jeg elsker at spille dette nummer højt, så man kan mærke trykket fra orglet og ligefrem føle saxofonen. Også selvom det er så forkert. Når man spiller højt skifter instrumenterne størrelses propertioner, hvilket gør en saxofon er urealistisk.





Gemt under: Pop/Rock
Daniel Powter - Song 6 (2005)

Et andet nummer, der har en god og afballanceret bas kommer fra startnummeret på Daniel Powters album, Song 6. Lad nummeret komme i gang og omkring de 45 sekunder inde, kommer der en bas, der forbliver i resten af nummeret.

Albumet, ud over Song 6, indeholder numrene Bad Day og Hollywood, hvor han ved hjælp af sin American Idol status kunne svinge sig op blandt top 10 i det meste af verden. Teksterne som sådan indeholder ikke meget volumen, og Song 6 er derfor det eneste nummer jeg vender tilbage til fra tid til anden, udelukkende grundet bassen.





Gemt under: Pop/Rock , Prog, Jazz
The Aristocrats - Flatlands (2011)

Jeg elsker generelt musik med guitar, i mange afskygninger. The Aristocrats, gør dette godt, et band bestående udelukkende af guitar, bas og trommer. Både nummeret "Bad Asteroids" og "Flatlands" har begge, for mig, de samme kvaliteter med flot guitarspil og igen en flot bas præstation.

Bandet blev dannet, umiddelbart efter en mindre koncert i The Anaheim Bass Bash under Winter NAMM show i 2011 (se deres optræden her), de havde som band kun øvet en enkel gang før showet, men kemien var der både under prøven og under koncerten, noget de tre deltagere absolut måtte bygge videre på. Deres debut optog de senere i Chicago, hvilket blev kreeret på mindre end 2 uger.





Gemt under: Pop/Rock, Cover 
Daniela Andrade - Crazy (2014)

En flot cover af Gnarls Barkleys "Crazy". Optagelsen er så detaljeret, at de lyde Daniela Andrade danner med hendes mund og læber nemt kan høres.

Selv hørte jeg denne inspirerende akustiske cover version af Crazy på en high fi event, hvilken husker jeg desværre ikke længere. 

Daniela havde hørt en cover version netop af Gnarls Barkleys "Crazy" udført af TEEMID og Joie Tan, der have sneget versionen over i en lettere jazz udgave, hvilket gav Daniela ideen om at lave sin egen version med sin egen twist.






Gemt under: Elektronisk, Orkester
Daft Punk - Overture (2010)


Det første minut er der det halvfems mands store orkester der er tilstede, man hører folk der bevæger sig, folk der inhallerer luft for igen at blæse i deres instrument, alt er med, indtil det elektroniske Daft Punk lag for alvor kommer på, dette omkring et minut og 35 sekunder inde.

Læs om hvordan Daft Punk kreerede musik til Trons univers på factmag.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Anbefalinger

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...